Contributie in 2023

In het jaar 2023 bedraagt de contributie voor een alleenstaand persoon 28,50 euro.

In het jaar 2023 bedraagt de contributie voor gehuwden en samenwonenden 50,00 euro.

De contributie dient uiterlijk op 31 maart

van het contributiejaar te zijn betaald!!

Als u lid bent van de KBO - Gorinchem, kan dat ook positieve gevolgen hebben

voor de premie van uw ziektekostenverzekering bij Zilverenkruis.

Het collectiviteitsnummer van de KBO dat u nodig heeft is:

Er vindt geen restitutie van de jaarcontributie van de KBO - Gorinchem plaats!

U kunt de verschuldigde contributie storten op de volgende rekening:

KATH BOND VAN OUDEREN IN Z-H AFDELING GORINCHEM

IBAN: NL84INGB0000756078

Een aantal voordelen van uw lidmaatschap bij de KBO:

* U kunt deelnemen aan een groot aantal activiteiten die worden georganiseerd door de lokale KBO of de Unie KBO

Een greep uit de activiteiten: een themabijeenkomst over 'Veiligheid in huis', sport- en wandelactiviteiten, informatiebijeenkomsten over medicijngebruik, maar ook lokale belangenbehartiging.

Uw belangen worden optimaal behartigd

De Unie KBO maakt zich sterk voor een goed pensioen, kwalitatief goede en betaalbare zorg, een veilige en comfortabele woonomgeving, goed vervoer en een uitgebreid scala aan ontspannings- en opleidingsmogelijkheden. Als grootste seniorenorganisatie van Nederland behartigen we actief uw belangen in politiek Den Haag.

Tien keer per jaar ontvangt u het Ledenmagazine Nestor

Het magazine staat voor wie we zijn: actief, veelzijdig, kleurrijk en met een brede blik op de samenleving. Elke maand komen lezers meer te weten over leuke, interessante, verrassende en actuele onderwerpen.

U kunt gebruik maken van de Unie KBO Ledenservice

U kunt bij de Service- en Juristentelefoon terecht met allerhande vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg gezondheid, mobiliteit, belasting, koopkracht, inkomen enzovoort. U kunt ook uw belastingpapieren in laten vullen (eenvoudige aangiften) en gebruik maken van ouderenadvisering.

Rijbewijskeuring

Als KBO - lid kunt u korting krijgen op uw rijbewijskeuring. Wanneer u als KBO-lid gebruik maakt van de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis, krijgt u zelfs 35 euro vergoed.

Uw rijbewijs moet elke tien jaar worden vernieuwd; vanaf 65 jaar is deze termijn korter. De overheid heeft namelijk bepaald dat bestuurders vanaf 75 jaar minimaal elke vijf jaar een medische keuring moeten ondergaan om het rijbewijs te kunnen vernieuwen.

Er zijn een paar spelregels:

* regel een keuring op tijd (in verband met wachtlijsten);

* u heeft een Eigen Verklaring nodig: die kunt u kopen bij veel gemeenten;

* tot uw 75ste  is - op het moment dat uw rijbewijs verloopt - een medische keuring niet noodzakelijk. Daarna is een verklaring nodig van een arts (bij voorkeur een andere arts dan uw huisarts);

* bent u tussen de 65 en 70 jaar? Dan is uw rijbewijs geldig tot uw 75ste jaar;

* bent u ouder van 70? Dan is uw rijbewijs maximaal 5 jaar geldig;

* na uw 75ste levensjaar krijgt u elke 5 jaar een medische keuring. Na elke keuring is uw rijbewijs maximaal 5 jaar geldig.

Kijk voor uitgebreide informatie op www.cbr.nl (rijgeschiktheid / rijbewijs op hogere leeftijd)

KBO - lid en verzekerd bij Zilveren Kruis: maakt u als KBO-lid per 1 januari 2016 gebruik van de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis en de KBO, inclusief een aanvullende verzekering? Dan krijgt u bij (her)keuring voor uw rijbewijs een vergoeding van 35 euro. Dat is mooi meegenomen.

* Alle leden krijgen ook een ledenpas, waarmee ze gebruik kunnen maken van Nestorvoordeel. De aanbiedingen treft u steeds in de Nestor aan. U kunt via www.Nestorvoordeel.nl gebruik maken van kortingen op diverse producten en diensten, zoals telefonie en energie.

De KBO - PCOB Zorgverzekering

Alles op een rij:

* 10% korting op de aanvullende verzekeringen;

* 10% korting op de tandartsverzekeringen;

* 25% korting op het pakket Extra Vitaal;

* Gratis Extra Aanvullend KBO-PCOB-pakket

(bij het afsluiten van een aanvullende verzekering van minstens 1 ster, dus niet alleen bij een aanvullende tandartsverzekering)

Inhoud Extra Aanvullend KBO-PCOB-pakket:

* Extra behandelingen fysiotherapie: 1 extra bij 1 ster aanvullende verzekering, 2 extra bij 2 sterren, 3 extra bij 3 sterren en 4 extra bij 4 sterren;

* 24 uur extra voor vervangende mantelzorg vanaf aanvullend pakket 2 sterren;

* 1 uur extra ondersteuning door een mantelzorgmakelaar vanaf aanvullend pakket 2 sterren;

* 35 euro vergoeding voor een verplichte rijbewijskeuring.

Alle informatie vindt u op www.zk.nl/kbo-pcob

Of vraag een informatiepakket aan via het volgende adres:

KBO-PCOB

t.a.v. collectieve zorgverzekering

Antwoordnummer 2645 (geen postzegel)

3430 VD Nieuwegein

Maak jouw eigen website met JouwWeb